2012-04-01 14:13:39• hírek • Kocsis Zoltán

Egy órára kialudtak a fények

Szombat este 20.30 és 21.30 óra között kialudtak a fények Szatmárnémeti központjában, a Coposu sétányon és a Közigazgatási Palotában is. Városunk is csatlakozott a Föld Órája elnevezésű világméretű környezetvédelmi akcióhoz, melyen idén közel 150 ország 6525 városa vett részt.

„A WWF Föld Órája nem csak arról szól, hogy évente egy órára lekapcsoljuk a fényeket. A kezdeményezés célja egy élhetőbb, fenntartható jövő kialakítása. Ehhez nagyon fontos a környezettudatos életmód, amelynek szimbólumává vált ez a mozgalom. A bolygó védelmében tett lépéseket ez az akció motiválja, és a sikerek azt igazolják, hogy a 60 perces sötétségen túl a hosszú távú eredmények sem maradnak el" - nyilatkozta Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója a szervezet honlapjának.

Szatmárnémetiben nem csak a központ fényeinek lekapcsolásával csatlakoztak az akcióhoz. Fiatalok több szervezete gyertyákból rakta ki a Föld Órája szimbólumát, a 60-as számot. A rossz idő miatt ezt nem tudták megtenni az Október 25 téren, ezért a Szakszervezetek Művelődési Házába húzódtak be.

A Természetvédelmi Világalap (World Wide Found for Nature - WWF) szervezte Föld Órája akció 2008-ban, Sydneyből indult és azóta világméretűvé nőtte ki magát. A WWF adatai szerint a tavaly 1,3 milliárdan kapcsolták le a fényeket. Az idei szám vélhetően ennél is magasabb, mivel még soha ennyi ország és ennyi város nem vett részt az akcióban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: